Sylt Skolan

1. Rensa och skölj 2 liter bär.

 

2. Diska syltburkarna väl. Ställ in dem i ugnen på 100 grader i en halvtimme för att sterilisera dem.

3. Koka lock och eventuella gummipackningar.

 

4. Koka upp bären tillsammans med en förpackning syltsocker i en gryta. Koka i 2-3 minuter och ta av grytan från värmen. Skumma väl med en hålslev eller en sked.

5. Häll upp den heta sylten i burkarna. Fyll burkarna hela vägen upp och sätt fort på locket så att det skapas ett naturligt vakuum av värmen.





Så välj ditt favoritbär och njut av sylt året om!



( ej mina egna bilder)

www.tasteline.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0