3 timmar bakning!

Tjopp tjopp!
Nu har jag ståt i köket och bakat i 3 timmar, haha.
Blev inte alla kakor som jag tänkt mig men 3 st olika iallafall
Den sista har jag ingen bild på för den är inte riktigt klar, den skall doppas i choklad med
(nyttigt va?)


Här bakar jag cheesecake mumms!
slängde i en skvätt citron med för att få den lite syrligare
( den är inne i frysen nu)
Tänker inte ta ut den förrens Desperate Housewives börjar klockan 21:00, hehe

Recept på cheesecake:

3 st ägg
1,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
200 g philadelphiaos
t 3 dl vispgrädde
10 st digestivekex
(pressa i saft av en citron)

Gör Såhär:

Dela äggen. Lägg äggulorna i en bunke och äggvitorna i en annan. Häll strösocker och vaniljsocker över äggulorna.


Vispa först äggvitorna till ett fast skum (med rena vispar) använd gärna elvisp. Skummet ska vara så fast att man kan vända upp och ner på bunken.


Vispa äggulorna och sockret till en pösig ljusgul smet, gärna med elvisp.

Blanda i philadelphiaosten. (Kör på lägsta hastigheten på elvispen).


Vispa grädden i en egen bunke. Den ska vara lite lagom fast, ungefär som du skulle ha vispat den att äta till en efterrätt, det är inte så jättenoga. Rör därefter ner den vispade grädden i den andra smeten med lägsta hastigheten på elvispen.


Rör försiktigt med en sked ner de vispade äggvitorna.

 


Om du vill ha citronsmak: riv skal av citron och pressa ur saften. 

 


Krossa kexen och lägg hälften av detta på botten av en rund form med löstagbar botten.

Häll i smeten och strö resten av kexsmulorna ovanpå.

 

Ställ in i frysen i 5 timmar. Tag ut kakan 15-30 minuter i rumstemperatur före servering.

KLART!






Recept Nötkakan:

Detta behöver du:

200 g hasselnötkärnor

1 msk potatismjöl
1,5 dl strösocker
2 st Ägg

Toppen
en hasselnöt

Gör Såhär:

Hacka hasselnötterna fint och blanda med socker, potatismjöl och ägg till en smet.

 

 

 

Klicka ut smeten på plåtar med bakplåtspapper. Tryck i en nöt i mitten av varje kaka.

Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 8 minuter.

Låt svalna.

Klicka ut smeten på plåt med bakplåtspapper och tryck i en nöt i mitten av varje klick.

KLART!



Recept kola/sirap snitt:


Gör såhär! 200 g smör
1,75 dl strösocker
1,5 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 msk ljus sirap
5 dl (310 g) vetemjöl

1. Låt smöret bli rumsvarmt. Rör smör och strösocker till en jämn smet med elvisp.

2. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och sirap och blanda till en jämn smet med elvispen.

3. Tillsätt vetemjölet och kör med elvispen tills smeten "kladdar ihop sig". Först blir det små smulor men kör tills smulorna blir större (se bilder nedan). Tryck ihop degen till en klump med fingrarna.

4. Ta upp degen på bänken och knåda gärna lite så den blir en jämn och fin klump. Dela den i fyra delar.

5. Rulla ut varje del till längder, ca 40 cm och lägg dem på plåtar med visst mellanrum eftersom degen kommer flyta ut vid gräddning. Om degen ramlar sönder lite när man rullar så kan man trycka ihop degen där den gick sönder och rulla igen. Ramlar den sönder väldigt mycket så tryck ihop degen igen och knåda den en liten stund och rulla sedan ut den igen.

 

6. Grädda mitt i ugnen 175°C i ca 18-20 minuter till gyllene färg.

7. Låt svalna bara en kort stund, ungefär 2 minuter på plåten innan du skär dem i sneda bitar. Låt dem sedan svalna helt, lägg dem gärna på galler med en bakhandduk över.

KLART!

 

 

Lycka till!

 


Kommentarer
Postat av: Jennifer

Sv: Haha det är stor risk!!



Och gud i london vad hungrig jag blir av dina bilder, måste nog baka jag med. Tur jag har mjukisbrallor så magen tål att svälla lite ;)

2011-05-24 @ 17:34:10
URL: http://wiippola.blogg.se/
Postat av: Denisen

sv: tack så mycket! :D

2011-05-24 @ 17:39:04
URL: http://sodenise.blogg.se/
Postat av: Paulina

sv: håller helt klart med dig !

2011-05-24 @ 18:01:01
URL: http://alltenligtoss.webblogg.se/
Postat av: MADDES

det där såg också gott ut ;)

2011-05-24 @ 18:40:34
URL: http://maddisenj.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0