Lite Husmorstips såhär till julstädningen ;)

En ren och fräsch skärbräda: Skölj av skärbrädan. Diska av lite och skölj igen. Ta fram vanligt hushållssalt och strö på rikligt. Salt är jättebra för det dödar bakterierna. Gnugga in saltet ordentligt med en vanlig skurborste. Låt det stå en stund och skölj sedan av. (Det syns ingen skillnad, men bakterierna är döda.)

För en frisk doft i ugn och frys: När du rengör din kyl eller ugn, använd en droppe av någon av dessa oljor i det sista sköljvattnet till trasan - Citron, Lime, Grapefrukt, Bergamott, Tangerine eller Apelsin - så får du genast en frisk doft.

Ren diskborste: Kom ihåg att byta din diskborste ofta och koka den minst en gång i veckan, detta eftersom det samlas mycket bakterier på den.

Skinande rena kastruller: För att få bort ingrodd mat i kastrull kan du gnugga med sockerbit eller blötlägg med lite bakpulver. Kastrullen blir skinande blank om du sen putsar dem med en svamp doppad i vetemjöl (funkar på alla rostfria ytor).

Ren spis med bakpulver: Rengör din spis genom att blanda bakpulver och ättika för att sedan hälla blandningen kring plattorna. Låt blandningen bubbla och fräsa ordentligt, rengör sedan som vanligt med svamp, trasa och ljummet vatten


Fräckt va ;) Xoxo £llan

Kommentarer
Postat av: Hanna

ja, visst är den ! Jag vet inte, gå on på deras hemsida o kolla:)

2008-12-22 @ 15:30:01
URL: http://honhannah.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0